Aktiviteter & Specialarrangemang

Aktiviteter & Specialarrangemang

På Söderåsens Forsgård vill vi visa våra gäster på nya möjligheter!

På Söderåsens Forsgård vill vi erbjuda det där lilla extra som både blir personligt och hemtrevligt. Vi kan anordna allt från läger, bröllop och kickoffer till myshelger med familj och goda vänner, men också nya möjligheter i form av sjukgymnastik och aktiviteter för gäster med funktionsnedsättning. För att Du ska hinna känna efter vad som passar Dig rekommenderar vi minst två övernattningar. Varje arrangemang utvärderas, för att vi hela tiden strävar efter att bli bättre. Vi planerar Din vistelse tillsammans, så att Du ska få ut så mycket som möjligt av dagarna hos oss.

Ingenting är omöjligt!

Vid skogsbrynet ligger ”sjöarna” – fyra dammar med cirkulerande källvatten. Här kan man bada, ro, trampa trampbåt eller åka skridskor beroende på årstid. Det går att boka in bad i vår vedeldade bastuflotte eller vedeldade badtunna. I ett par av dammarna finns kräftor och regnbågslax att fiska.

Det finns möjlighet att utnyttja grillkåtorna eller använda utegrillen av natursten. Närheten till Skåneleden gör det enkelt att vandra längre sträckor. Annars kan man promenera längs stigarna på gården, slå några slag med golfklubborna, ha femkamp, spel och lekar, eller varför inte ”koppla upp sig” i hängmattan. Givetvis finns också möjlighet att uppleva Söderåsen från hästryggen eller med häst och vagn.

Eftersom vi bor och verkar på Söderåsen, vill vi gärna berätta om Söderåsens natur, kultur och historia. Därför erbjuder vi guidning till fots eller från hästryggen där Ni får uppleva Söderåsens flora och djurliv. Vi erbjuder även dovhjortssafari, med möjlighet att komma nära de vilda djuren. Man kan också bekanta sig med gårdens husdjur. Vi har en mängd olika djur som tillhör den typiska svenska lantgården. Åsbohöns där man kan plocka nyvärpta ägg, mata kaninen, klappa hunden och stallkatten eller boka in upplevelser med gårdens Islandshästar.