Välkommen till Söderåsens Forsgård!

– någonting för alla sinnen…

Vi riktar vår verksamhet till alla, varför det har varit viktigt för oss att göra gården tillgänglig även för gäster med funktionsnedsättning. Vi har gott om utrymme, som anpassas efter gästernas behov och önskemål.

Vi erbjuder upplevelser från enstaka dagar till hela veckor. De omfattar allt från traditionella konferenser, till riktade arrangemang som till exempel ridsjukgymnastik för gäster med funktionsnedsättning.

Boende & Mat

-med det lilla extra

Våra lokaler håller hög standard med bland annat kaklade badrum och öppen spis, och vi anpassar dem efter våra gästers behov och önskemål. Vi erbjuder som mest 62 sängplatser på gården.

Maten är viktig för oss på Söderåsens Forsgård, och vi lägger stor vikt vid den hemlagade menyn. Kvaliteten på råvarorna är hög, och vi använder i möjligaste mån lokala och svenska råvaror, även för de exotiska rätterna.

Tur-/anpassad ridning

– efter dina möjligheter

Vår förhoppning är att turridningen på våra islandshästar ska ge en totalupplevelse och inte bara vara en ridtur i största allmänhet. Därför fokuserar vi inte enbart på ridningen i samband med våra turer utan erbjuder även naturguidningar av olika slag. En fika i skogen vid vattenfallet är också en upplevelse.

Alla ska känna sig välkomna. Våra hästar är specialutbildade och vi kan erbjuda olika ridhjälpmedel, även ramp och lyft.