Turridning

Turridning

Tur-/anpassad ridning – efter Dina möjligheter. Vår förhoppning är att turridningen på våra islandshästar ska ge en totalupplevelse och inte bara vara en ridtur i största allmänhet. Därför fokuserar vi inte enbart på ridningen i samband med våra turer utan erbjuder även naturguidningar av olika slag. En fika i skogen vid vattenfallet är också en upplevelse. Alla ska känna sig välkomna. Våra hästar är specialutbildade och vi kan erbjuda olika ridhjälpmedel, även ramp och lyft.

På gården finns ridsjukgymnast och personal som genomgått Svenska Ridsportförbundets Handikappledarutbildning. För de som inte kan eller vill sitta på hästryggen kan vi erbjuda häst och vagn, även anpassad för rullstol. Vi arrangerar gärna återkommande ridtillfällen för såväl enskilda som grupper.

Söderåsen från hästryggen – en naturupplevelse med livskvalitet!

Vi prioriterar säkerheten högt och anpassar turen efter den i gruppen som har minst riderfarenhet. Våra turer är lugna och alla som vill får prova på att tölta. För grupper med mer erfarna ryttare erbjuder vi även galopp under turen.När ni bokar turridning hos oss är det ni som är gruppen – om vi inte kommit överens om annat blandar vi inte olika sällskap. Våra turer sker i mindre grupper. All ridning sker på egen risk.

Kom gärna ca 20 min innan så ni hinner hälsa på hästarna och prova ut hjälmar innan turen. Hjälmar finns att låna. Maxvikt för ryttare är 95kg. Vänligen respektera att inga hundar får medtages till gården.

Pris för turridning

1h-tur 550kr/pers (minimum 4 ryttare/grupp)
2h-tur 750kr/pers (minimum 4 ryttare/grupp)

Lättare fika ingår efter turen.
    Vill du hålla dig uppdaterad med allt som händer hos oss?