Välkommen till Söderåsens Forsgård

– gården mitt i naturen

Vi riktar vår verksamhet till alla, varför det har varit viktigt för oss att göra gården tillgänglig även för gäster med funktionsnedsättning. Vi har gott om utrymme, som anpassas efter gästernas behov och önskemål. Vi erbjuder upplevelser från enstaka dagar till hela veckor med helpension i en vacker lantmiljö. Upplevelserna omfattar allt från traditionella konferenser, till riktade arrangemang som till exempel ridsjukgymnastik för gäster med funktionsnedsättning.

En plats för alla

– hitta din egen upplevelse!

Hela gården omges av skog och ligger nära Skåneleden. Det finns gott om stigar och vägar, som slingrar sig genom bok-, gran- och lövskog, längs med vattenfall och ut på öppna fält med vacker utsikt.

Närmast gården ligger ängarna där djuren betar bland blommorna på sommaren. Vid skogsbrynet ligger de fyra anlagda sjöarna med cirkulerande källvatten.Från gården kan man inte med blotta ögat se några andra hus. Man är mitt ute på landet. Den lilla grusvägen slutar på gården, vilket skapar goda förutsättningar för en vistelse i lugn och avkopplande miljö.

På Söderåsens Forsgård vill vi erbjuda gästerna omtanke och personligt engagemang förenat med familjekänsla. Vi skräddarsyr arrangemangen efter gästernas önskemål. Vår ambition och förhoppning är att gästerna ska få möjlighet att förena stillhet med aktiviteter, i en fantastisk miljö, och vår vision är att det på Söderåsens Forsgård ska finns någonting för alla.

Ulrika Stengard-Olsson, som är legitimerad sjukgymnast och ridsjukgymnast/ridfysioterapeut, har startat och utvecklar verksamheten på gården med ständigt nya projekt på gång.