Tur-/anpassad ridning

– efter dina möjligheter.

Vår förhoppning är att turridningen på våra islandshästar ska ge en totalupplevelse och inte bara vara en ridtur i största allmänhet. Därför fokuserar vi inte enbart på ridningen i samband med våra turer utan erbjuder även naturguidningar av olika slag. En fika i skogen vid vattenfallet är också en upplevelse. Alla ska känna sig välkomna. Våra hästar är specialutbildade och vi kan erbjuda olika ridhjälpmedel, även ramp och lyft.

Söderåsen från hästryggen

– en naturupplevelse med livskvalitet!

På gården finns ridsjukgymnast och personal som genomgått Svenska Ridsportförbundets Handikappledarutbildning. För de som inte kan eller vill sitta på hästryggen kan vi erbjuda häst och vagn, även anpassad för rullstol. Vi arrangerar gärna återkommande ridtillfällen för såväl enskilda som grupper.

Vi prioriterar säkerheten högt och anpassar turen efter den i gruppen som har minst riderfarenhet. Våra turer är lugna och alla som vill får prova på att tölta. För grupper med mer erfarna ryttare erbjuder vi även galopp under turen. Vi anpassar även turen efter väderleken och jaktsäsongen. När ni bokar turridning hos oss är det ni som är gruppen – om vi inte kommit överens om annat blandar vi inte olika sällskap. Våra turer sker i mindre grupper. All ridning sker på egen risk.

Pris för turridning

1h-tur 600kr/pers (minimum 4 ryttare/grupp)
2h-tur 800kr/pers (minimum 4 ryttare/grupp)

Kom gärna ca 20 min innan så ni hinner hälsa på hästarna och prova ut hjälmar innan turen. Hjälmar finns att låna. Vänligen ha kläder som inte har använts i andra stall, eller rentvättade hästkläder. Detta för att minimera risk för spridning av hästsjukdomar. Maxvikt för ryttare är 90kg.

Vänligen respektera att inga hundar får medtagas till gården.

Terminsridning

– för alla

Välkomna till terminsridning på Söderåsens Forsgård! Vi erbjuder ridning som vi anpassar efter Dina behov. Ridningen sker ute i naturen på specialutbildade islandshästar och en dansk ponny, även ridning i paddock förekommer. Vi erbjuder olika ridhjälpmedel, även ramp och lyft.

Ridning i grupp för personer med eller utan funktionsnedsättningar: Veckovis ridning i lugnare grupp där turledaren går med. Passar alla åldrar och erfarenheter, både för ryttare med och utan funktionsnedsättningar. Turerna går ut i Söderåsens vackra natur i skritt och lite tölt för de som vill.

Ridning i grupp för mer erfarna ryttare: Denna grupp passar Dig med mer erfarenhet som vill rida ut på tur en gång i veckan. Turerna går ut i Söderåsens vackra natur i skritt, tölt och galopp.

Privatlektion: Vi erbjuder privatlektion som vi anpassar efter Dina behov och erfarenheter. Turledaren går med och instruerar från marken. Veckovisa privatlektion passar även Dig som har svårt att rida i grupp.

Finns det plats går det bra att hoppa in i en grupp mitt i terminen.